Başyazıcoğlu Tekstil teknik tekstile odaklanacak

0
725
İplik sektöründe yaptığı Ar-Ge çalışmalarını sürdüren Başyazıcıoğlu Tekstil, küresel pazarda marka bilinirliği yüksek tekstil firmalarıyla iş birliği yapıyor. Çalışmalarını bu yıl teknik tekstil ürünleri üzerinde yoğunlaştırdıklarını açıklayan Başyazıcıoğlu Tekstil Satış Koordinatörü Veyis Eralemdar, ipliklere anti bakteriyel, aloe veralı, anti-stress, leke tutmaz, güç tutuşma gibi özellikler katarak, katma değer sağladıklarını söyledi. Üretim kısmında ise denim sektöründe kulanılan duo-core teknolojisini kullandıklarının altını çizen Eralemdar, “Yeni dönemde alanımızda öne çıkacak ürünlerin başında teknik tekstil ürünleri yer alıyor. İkinci sırayı ise iki veya daha fazla elyafın karışımları ile farklı özellikler içeren iplikler ve bunlardan üretilen ürünler izliyor” dedi.
Bamen markası ile iplik sektöründe faaliyet gösteren Başyazıcoğlu Tekstil, teknik tekstil ürünleri üzerine yoğunlaştı. İpliklere anti bakteriyel, aloe veralı, anti-stress, leke tutmaz, güç tutuşma gibi özellikler katarak katma değer sağlayan firma, üretim kısmında ise denim sektöründe kulanılan duo-core teknolojisini kullanıyor. “Yeni dönemde alanımızda öne çıkacak olan ürünlerin başında teknik tekstil ürünleri yer alıyor. İkinci sırayı ise iki veya daha fazla elyafın karışımları ile farklı özellikler içeren iplikler ve bunlardan üretilen ürünler izliyor” diyen Veyis Eralemdar, “Bu alanlara yönelik kendi bünyemizde Ar-Ge ve Ür-Ge çalışmaları yaparak, her türlü karışım, organik, selülozik, sentetik iplik boyamalarını yapıyoruz. Aynı zamanda bu ipliklere antibakteriyel, aloe veralı, anti-stress, leke tutmaz, güç tutuşma gibi özellikler kazandırıyoruz. İnovasyon potansiyelinin farkında olarak Ar-Ge çalışmalarımızı bu yönde ilerletmeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.
2015 yılında pazara sundukları yeni ürünlerinden olumlu dönüş aldıklarını ifade eden Veyis Eralemdar, “Ürünlerimiz içinde özellikle denim sektöründe kullanılan duo-core teknolojisi ile üretilen iplikler ve bunların farklı alternatifleri kullanılıyor. Tüketicilerin sorunlarının başında gelen pilling gibi hataların önüne geçen iplikler ile ince ve narin yapıda olmasına karşın daha sıcak tutan kumaşlar üretebilecek iplikler imal ediyoruz” diye konuştu. Aynı zamanda, kesiksiz flament halde ipliklerin boyanması çalışmaları ile birlikte müşterilere farklı alanlarda da hizmet veren ürünlerinin bulunduğunu söyleyen Eralemdar, şöyle devam etti: “İnovasyon potansiyelinin farkında olarak Ar-Ge çalışmalarımızı bu yönde ilerletmeye gayret gösteriyoruz. Ikea, Marks &Spencer, LC Waikiki, C&A, Adidas, Petite Bataeu, Max Mara, Zegna Sport, Decathlon, Levi’s gibi markalar ile çalışarak da kalite ve hizmet çıtamızın yükselmesini sağlıyoruz. Buna paralel 2016 yılı ikinci çeyreğinde boyahane kapasitemizi yüzde 20 artıracak yatırım planlıyoruz.” 
2020 yılına kadar küresel pazarda en iyi üç iplik tedarikçisi arasında yer almayı hedeflediklerini vurgulayan Veyis Eralemdar, 2016 yılı içinde de küresel markalar tarafından tercih edilen, çevre ve toplumla barışık üretim anlayışıyla en yüksek değeri oluşturarak, sürdürülebilir büyümeyi sağlayacaklarını ifade etti. Markalaşma çalışmalarına ise küresel ölçekte devlet destekli ilk ve tek marka geliştirme programı olan Turquality ile yön vererek, 2016 yılı ikinci çeyreğinde program kapsamında yer almayı planlıyoruz” açıklamasını yaptı. 2016 yılında yeni pazar arayışlarını sürdürürken, alternatif pazarlarda da güç artıracak çalışmalar yaptıklarını kaydeden Eralemdar, geçen yıl ihracatlarını yüzde 20 artırdıklarını söyledi. Eralemdar, şunları kaydetti: “Tekstil sektöründe partnerlerimize yenilikler katarak, kayda değer bir ivme kazandık. Süreç yönetimi ve süreç riskleri çalışmalarımızla ‘ölçülemeyen olgu kontrol edilemez ‘ yaklaşımını şirket kültürü haline getirdik. Ayrıca, müşteri odaklı bakış açımızla iyileştirme ve aksiyon planlarımızı belirledik. Küresel ekonomide yaşanan toparlanma süreci ve bölgesel siyasi istikrarın kademeli olarak tesis edilmesi ile 2016 yılında yeni pazar arayışlarımızı sürdüreceğiz. Alternatif pazarlarda da gücümüzü artıracak çalışmalar yapıyoruz.”
Kaynak: Dünya Gazetesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.