2022 Yılın Pantone Rengi: Very Peri

0
1782

Küresel renk otoritesi ve profesyonel renk dili standartlarının sağlayıcısı Pantone, 2022 için Pantone Yılın Rengi olarak yeni bir mavi tonu, Very Peri yani Pantone 17-3938’i tanıttı.

Pantone, “mavinin sadakatini ve sabitliğini kırmızının enerjisi ve heyecanıyla birleştirerek” mavi tonlarının en mutlu ve en sıcakına ulaştığını söyledi. Pantone, Yılın Rengi seçimi için ilk kez bir renk yarattı.

Pantone Renk Enstitüsü başkan yardımcısı Laurie Pressman, bu kararın “küresel yenilik ve gerçekleşen dönüşümü” yansıttığını söyledi. “Toplum, rengi kritik bir iletişim biçimi ve fikirleri ve duyguları ifade etmenin ve etkilemenin ve etkileşim kurmanın ve bağlantı kurmanın bir yolu olarak kabul etmeye devam ettikçe, bu yeni kırmızı-mor ile aşılanmış mavi renk tonunun karmaşıklığı, önümüzde uzanan geniş olasılıkları vurgulamaktadır. ”dedi.

Pantone Renk Enstitüsü yönetici direktörü Leatrice Eiseman, Very Peri mavi aileye yeni bir bakış açısı getiriyor dedi. Pantone 17-3938 Very Peri, blues’un özelliklerini bünyesinde barındıran ancak aynı zamanda menekşe kırmızısı bir alt tona sahip olan Pantone 17-3938 Very Peri, cesur yaratıcılığı ve yaratıcı ifadeyi teşvik eden hareketli, neşeli bir tavır ve dinamik bir duruş sergiliyor” dedi.

“Canlı menekşe kırmızısı alt tonlu dinamik deniz salyangozu mavisi tonu” olarak tanımlanan Very Peri, pandemi korkaklığından kurtulmak için dopamin sargısına güvenen bir moda endüstrisi için umut vaat ediyor. Pantone, kaygısız ve neşeli tavrının “sınırsız ifadeyi ve deneyi cesaretlendirdiğini” ve “tuhaf bir şekilde öngörülemeyen renk uyumlarına ve kendiliğinden renk ifadelerine izin verdiğini” belirtti.

Pantone, rengin yeni nitelikleri farklı malzemelere uyarladığını belirtti. Metalik ve teknik kumaşlarda fütüristik görünüyor ama aynı zamanda el yapımı görünümlere ve doğal liflere de yakışıyor.

very peri

Benzer renkler, bin yıllık markaların podyumlarına şimdiden sıçradı. Marques Almeida’nın İlkbahar/Yaz 2022 koleksiyonu, mor-mavi tonlarının çeşitlerini montlarda ve uyumlu aksesuarlarda sergiledi. Acne Studio, rengi ipeksi düğmeli gömleklere uygularken Isabel Marant, gündüzden geceye koşucular için yanardöner formda kullandı. Renk, Germanier’in çizgisinde asit yeşili ve Anna Sui’nin çizgisinde su ile yan yana geldi.

Güzellik ve saç kategorisi için Pantone, Very Peri’nin ışıltılı ve glamdan mata kadar çeşitli yüzeylerde ve uygulamalarda gözler, tırnaklar ve saçlar için yeni bir açıklama yaptığını söyledi. Ayrıca boyalı bir duvar ve vurgulu mobilyalar üzerinde popüler bir renk olarak ev dekoruna ve iç tasarıma bir oyun duygusu katar.

Pantone, Çarşamba gecesi New York’taki Artechouse’da zengin dokuları ve renk görüntülerini içeren sürükleyici bir etkinlikte Very Peri’yi tanıttı. Firma ayrıca özel Teams arka planları, Windows duvar kağıtları, yeni bir Edge teması ve Very Peri ile aşılanmış bir PowerPoint şablonu dahil olmak üzere Microsoft ürünlerinde rengi hayata geçirmek için çalıştı.

Very Peri yepyeni bir renk olmasına rağmen. Renk, WGSN ve Coloro’nun 2022 için Yılın Rengi Orchid Flower ve 2023 için yılın rengi Digital Lavanta ile yakın akrabadır .

Doygun bir macenta tonu olan Orchid Flower, mevsimler ve ürünler arasında çalışan bir çok yönlülüğe sahiptir. WGSN, rengin “hem gerçek hayatta hem de dijital ortamlarda öne çıkan yoğun, hiper gerçek ve enerji verici bir kaliteye” sahip olduğunu belirtiyor.

WGSN, cinsiyet içeren bir renk olarak tanımlanan Digital Lavender’ın “hem dijital hem de fiziksel dünyalar arasında köprü kurarak, sağlık ve sanal gerçeklerden kaçış konusunda yüksek bir farkındalığı temsil ettiğini” belirtti. Rengin onarıcı özellikleri, tüketicilerin karantina ve sosyal mesafe kısıtlamalarından kaynaklanan fiziksel ve zihinsel sağlığa daha fazla odaklanmasıyla giderek günlük yaşamın bir parçası haline gelen iyileştirme ritüelleriyle bağlantılıdır. Ayrıca gençlik ve spor giyim pazarlarında da kurulmuş durumda.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.