İnsan Hareketlerinden Elektrik Elde Eden Kıyafet Geliştirildi

0
628
insan-hareketlerin-elektrik-elde-eden-kiyafet-gelistirildi-705×290

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gündelik yaşamımızda giydiğimiz kıyafetlere de farklı bir boyut kazandırılıyor. Bu alanda çalışmalarını sürdüren bilim adamları uzun uğraşlar sonunda geliştirdikleri kıyafet ile insan hareketlerinden elektrik elde etti.

Giyilebilir cihazlar teknolojisine yön verecek olan içerisinde batarya bulunan kıyafetler , silikon tabanlı materyal polydimethylsiloxane (yapay mikro damarlar oluşturmak için kullanılır) ile çinko oksit nanarod dizileriyle kaplanan kumaşın yaratılmasıyla başladı. Kişilerin hareketleri doğrultusunda birbirlerine sürtünerek elektrik üreten kumaş 4 katmandan oluşuyor ve üretilen bu elektrik otomobillerde bulunan anahtarsız giriş cihazları, LED ekranlar başta olmak üzere birçok alanda kullanılabiliyor.

screenshot_3(46)

TNGcropHR
Uzun süredir üzerinde çalışılan kıyafetin voltaj döngüsünün 10.000’den fazla seviyede kolaylıkla koruyabildiğini belirten bilim adımları, çalışmaların devam ettiğini ve en kısa zamanda sonuca varmayı hedeflediklerini açıkladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.