Kordsa Global AR-GE Merkezleri tekstil kategorisinde yine birinci

0
597

14 Ekim’de yapılan törende 4.Özel Sektör AR-GE Merkezleri Zirvesi Genel Sıralama kategorisinde birinci olan Kordsa Global aynı zirvede Tekstil kategorisinde de birinciliğe üçüncü kez layık görüldü.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Özel Sektör Ar-Ge Merkezleri Zirvesi ve Fuarı’nı bu yıl dördüncü kez düzenledi. 14 Ekim’de yapılan fuara birçok sektörden Ar-Ge faaliyetleri yürüten öncü şirketler katıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla Sheraton Ankara Hotel& Convention Center’da gerçekleşen törende, sektörler arasında en iyi Ar-Ge çalışmaları da ödüllendirildi.

Dünyanın lider naylon ve polyester iplik, kord bezi ve tek kord üreticisi Kordsa Global; zirvede açıklanan verilere göre, tüm sektörler ve tekstil sektörü birinciliği olmak üzere 2 ödüle birden layık görüldü. Zirvede, Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, ödülü Bakan Fikri Işık’tan aldı. Işık, 2015 yılının Ar-Ge şampiyonu olan Kordsa Global’in bu alandaki çalışmalarını takdir etti.
Bakanlığın sunduğu ödül, yıl içinde Ar-Ge merkezlerinde yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıkan yeni teknolojilerin ve çıktıların başarısını kamuoyuyla paylaşmayı hedefliyor. Bu ödülle birlikte Ar-Ge alanında tüm sektörler arasında ve tekstil sektörü özelinde üçer ödül olmak üzere Kordsa Global altıncı ödülü kucakladı.
Ödül ile ilgili değerlendirme yapan Kordsa Global CEO’su Cenk Alper, şunları söyledi:
Kordsa Global olarak buluşlarımız ve Ar-Ge çalışmalarımız ile yoğun bir rekabete sahne olan tüm sektörler arasında birinci seçilmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Bir sanayi firması olarak Ar-Ge ile 42 yıldır ilgiliyiz. 2007 yılından beri çalışmalarımızı Ar-Ge merkezimizin çatısı altında sistematik hale getirdik. Kordsa Global Ar-Ge Merkezi, teknoloji liderliğini sürdürmek için, Türkiye ve yurt dışında alanında söz sahibi üniversitelerle iş birlikleri gerçekleştiriyor. Artık ‘açık inovasyon’ kavramı çerçevesinde teknoloji lisanslamayı konuşuyoruz. Rakiplerimiz, bizim teknolojimizi kullanmak üzere talepte bulunuyor. Bunun ekonomik modelini üretmeye çalışıyoruz. Teknoloji ihracatını sadece kendi iştiraklerimize değil rakiplerimize de yapacağız. Bunun Kordsa ve Türkiye için çok önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Ar-Ge konusunda da Türk sanayisine liderlik yapmak istiyoruz. Bu değerli ödüle bizi layık gördüğü için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Hedefimiz, sürekli bir iş olarak gördüğümüz Ar-Ge çalışmalarından doğan yeni buluşları, yeni ve inovatif ürünlere dönüştürüp tüm dünyayla buluşturmak.
Kordsa Global CTO’su İbrahim Yıldırım ise ödülün ardından şu değerlendirmede bulundu:
Kordsa Global Ar-Ge Merkezimizin verimli çalışmaları bizim önceliğimiz. Bu alanda başarılı olmaktan ve iki ödüle layık görülmekten dolayı çok mutluyuz. Tekstil ve tüm sektörler arasında birincilik ödülünü almak, istikrarlı ve kararlı çalışmalarımızın bir göstergesi. Kordsa Global Ar-Ge Merkezimizde lastik, inşaat ve kompozit güçlendirme pazarlarına yönelik yeni ürün, süreç ve teknolojileri geliştiriyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızın büyük çoğunluğu, endüstriye yeni teknoloji ve yetkinlikler kazandırmayı amaçlıyor. Ar-Ge merkezimizde toplam 78 çalışanımızla Türkiye’den dünyaya teknoloji üretiyoruz. 2008 yılından beri piyasaya sunduğumuz yeni ürün sayısı 12’yi aştı. Yeni başvurularımızla beraber çoğu uluslararası olan patent portföyümüz 236’ya ulaştı. Bu çabalar sonucunda geçen yıl 10’uncu sırada yer aldığımız Türk Patent Ligi’nde bu yıl dört basamak birden yükselerek ilk altı ayda 14 başvuruyla 6’ıncı sırayı almanın gururunu yaşadık. Bizim için sırada kompozit malzemelerle ilgili projelerimiz var. Kompozit Güçlendirme İş Birimimizi Nisan 2014’te kurduk. Aralık 2014’de Sabancı Üniversitesi ile birlikte Teknopark İstanbul’da Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezimizin temelini attık. Havacılık, spor, otomotiv, denizcilik ve inşaat sektörlerinde kullanılacak kompozit ürünleri yine Türkiye’de geliştirip üreterek dünyaya sunacağız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.